الجمعة، 4 نوفمبر 2011
كيكة التفاح بالكراميل و القرفة ....
الطريقة والمقادير
سخنى الفرن على درجة حرارة 220
قطعى 3 أو 4 ثمرات تفاح الى شرائح طولية فى وعاء...
ورشى عليهم ملعقتين كبار سكر وملعقة صغيرة قرفة مطحونة وقلبيهم مع التفاح
الطريقة والمقادير
سخنى الفرن على درجة حرارة 220
قطعى 3 أو 4 ثمرات تفاح الى شرائح طولية فى وعاء...
ورشى عليهم ملعقتين كبار سكر وملعقة صغيرة قرفة مطحونة وقلبيهم مع التفاح
حطى نصف كوب سكر فى صينية مقاس 28 وأحرقيهم على النار لصنع الكراميل ...
خلي لونه فاتح مش غامق ...خدى بالك
خلي لونه فاتح مش غامق ...خدى بالك
رصى التفاح فى الصينية ... أنظر الصورة ..
أبدأى فى عمل الكيكة ..
دى طريقة الكيكة بتاعتى ...ممكن تعملى طريقة الكيكة المعتمدة عندك
3 بيض + فانيليا +1.5 كوب سكر + نصف كوب سمن أو 3 ملعقة كبيرة قشطة أو زيت + كوب لبن
ويضرب جيداً فى الخلاط ...
ثم يصب الخليط على 2.5 كوب دقيق + باكو بيكنج بودر (منخول جيداً)
وقلبى بمضرب سلك يدوى فى اتجاه واحد ..لو محتاجة تضيفى شوية لبن ممكن حسب سمك العجينة
ثم يصب فى الصينية فوق التفاح ... أنظر الصورة
دى طريقة الكيكة بتاعتى ...ممكن تعملى طريقة الكيكة المعتمدة عندك
3 بيض + فانيليا +1.5 كوب سكر + نصف كوب سمن أو 3 ملعقة كبيرة قشطة أو زيت + كوب لبن
ويضرب جيداً فى الخلاط ...
ثم يصب الخليط على 2.5 كوب دقيق + باكو بيكنج بودر (منخول جيداً)
وقلبى بمضرب سلك يدوى فى اتجاه واحد ..لو محتاجة تضيفى شوية لبن ممكن حسب سمك العجينة
ثم يصب فى الصينية فوق التفاح ... أنظر الصورة
وتدخل فى الفرن لمدة 35 الى 40 دقيقة ...
تخرج من الفرن ...وتترك لتبرد ... شكلها حلو وريحتها أحلى ...
تخرج من الفرن ...وتترك لتبرد ... شكلها حلو وريحتها أحلى ...
ثم تقلب على طبق التقديم .....أحلى صورة ...
وتقطع وتقدم ...وبالهنا
هذا الموضوع تجدة في قسم : :
عالم المطبخ
0 التعليقات: